Kursy obligatoryjne

Nazwa kursu

Kierunek

Rok studiów

Koordynator

Chemiczne i fizyczne aspekty jakości żywności

Dietetyka II stopnia

I

Dr Jadwiga Helbin

Edukacja i poradnictwo żywieniowe

Dietetyka II stopnia

II

Dr Joanna Zając

Evidence Based Medicine

Dietetyka II stopnia

II

Dr hab. Małgorzata Bała

Higiena

Lekarski

II

Dr Wojciech Szot,
Dr Joanna Zając

Higiena

Lekarsko-Dentystyczny

I

Dr Wojciech Szot,
Dr Joanna Zając

Higiena i zdrowotne aspekty jakości żywności

Dietetyka I stopnia

I

Dr Jadwiga Helbin

Jakość i bezpieczeństwo żywności

Dietetyka II stopnia

I

Dr Joanna Zając

Ocena stanu odżywienia z elementami antropometrii

Dietetyka II stopnia

I

Dr Joanna Zając

Planowanie diet leczniczych

Dietetyka I stopnia

II

 

Podstawy żywienia człowieka

Dietetyka I stopnia

I

Dr Jadwiga Helbin

Poradnictwo żywieniowe

Dietetyka I stopnia

III

Dr Agata Skop-Lewandowska

Technologia żywności i potraw

Dietetyka I stopnia

II

Dr Joanna Zając

Zasady i organizacja żywienia zbiorowego i żywienia w szpitalach

Dietetyka II stopnia

II

Dr Agata Skop-Lewandowska

Żywienie człowieka

Dietetyka I stopnia

II

Dr hab. Małgorzata Bała, 
Dr Jadwiga Helbin

 

Kursy fakultatywne

Nazwa kursu

Kierunek

Rok studiów

Koordynator

Bezpieczeństwo pacjenta w trakcie realizacji procedur diagnostycznych

Lekarski

III

Dr Wojciech Szot

Diety alternatywne: charakterystyka i ocena racjonalności

Dietetyka I stopnia

III

Dr Agata Skop-Lewandowska

Ekologia i ochrona przyrody

Dietetyka I stopnia

I

Dr Jadwiga Helbin

Kuchnie świata

Dietetyka II stopnia

II

Dr hab. Małgorzata Bała, prof. UJ

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla chorych stosujących dietę wegańską

Dietetyka I stopnia

II

Dr Jadwiga Helbin

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla chorych stosujących dietę wegetariańską

Dietetyka I stopnia

II

Dr Jadwiga Helbin

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla chorych wymagających stosowania diety bezglutenowej

Dietetyka I stopnia

II

Dr Jadwiga Helbin

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla chorych wymagających stosowania diety łatwostrawnej bogato białkowej

Dietetyka I stopnia

II

Dr Jadwiga Helbin

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla chorych wymagających stosowania diety łatwostrawnej niskotłuszczowej

Dietetyka I stopnia

II

Dr Agata Skop-Lewandowska

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla chorych wymagających stosowania diety ubogo-energetycznej

Dietetyka I stopnia

II

Dr Agata Skop-Lewandowska

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla chorych wymagających stosowania diety z ograniczeniem produktów pobudzających wydzielanie kwasu solnego

Dietetyka I stopnia

II

Dr Agata Skop-Lewandowska

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla chorych ze schorzeniami sercowo-naczyniowymi

Dietetyka I stopnia

II

Dr Agata Skop-Lewandowska

Praktyczny dobór produktów żywnościowych i obróbki termicznej oraz ich realizacja dla osób preferujących dania kuchni azjatyckiej

Dietetyka I stopnia

II

Dr Jadwiga Helbin

Produkcja potraw

Dietetyka II stopnia

I

Dr Agata Skop-Lewandowska

Środowiskowe i żywieniowe uwarunkowania zdrowia

Lekarski

III

Dr Jadwiga Helbin

Trendy w żywieniu osób zdrowych

Lekarski

III

Dr Agata Skop-Lewandowska, Dr Joanna Zając